رژیم فستینگ یا روزه داری می تواند مزایای سلامتی و کاهش وزن را برای برخی افراد به ارمغان بیاورد. آگاهی از عوارض جانبی مانند کمبود مواد مغذی، عدم تعادل قند خون، اختلال در تعادل هورمونی، از دست دادن عضلات، الگوهای غذایی نامنظم و تاثیر بر سلامت روان، بسیار مهم است. و باید هنگام شروع یک رژیم روزه داری آن ها در نظر گرفت.
هنگام استفاده از رژیم فستینگ باید مراقب باشید، مصرف مواد مغذی کافی را در اولویت قرار دهید. در صورت لزوم به دنبال راهنمایی حرفه ای باشید. به یاد داشته باشید، نیازهای غذایی و شرایط سلامتی هر فرد منحصر به فرد است. و یک رویکرد شخصی کلیدی برای اطمینان از رفاه کلی است.
عوارض رژیم فستینگ
برخی از عوارض رژیم فستینگ عبارتند از:
عادت کردن به الگوهای غذایی نادرست
ممکن است خطر عادت به الگوهای غذایی نامنظم مانند ارتورکسیا یا اختلالات پرخوری در طول دوره های فستینگ افزایش یابد. پروتکل های روزه داری می تواند منجر به رابطه ناسالم با غذا و وسواس در کاهش وزن شود.
برای جلوگیری از بروز عوارض رژیم فستینگ، پرورش ذهنیت سالم نسبت به غذا و اولویت دادن به شیوه های تغذیه آگاهانه بسیار مهم است.
مثلا گوش دادن به نشانههای گرسنگی و سیری بدن، جستجوی حمایت و مشاوره با متخصصان تغذیه ثبت شده و حفظ یک رویکرد متعادل در تغذیه میتواند به پیشگیری از رفتارهای غذایی نامنظم کمک کند.
تأثیر بر سلامت روان
رژیم های روزه داری به طور بالقوه می توانند باعث ایجاد ناراحتی های روانی، از جمله افزایش سطح استرس، اضطراب و نوسانات خلقی شود. محدودیت کالری و تغییر در الگوهای غذایی می تواند بر تولید انتقال دهنده های عصبی و سلامت روان تاثیر بگذارد.
اولویت دادن به فعالیتهای خود مراقبتی، مانند تکنیکهای مدیریت استرس، فعالیت بدنی منظم و جستجوی حمایت عاطفی، میتواند به افراد کمک کند تا چالشهای بالقوه سلامت روان مرتبط با رژیمهای فستینگ را حل کنند.
از دست دادن عضلات از عوارض رژیم فستینگ
رژیمهای روزهداری میتوانند منجر به کاهش ماهیچهها شوند. بدن به دنبال منابع جایگزین انرژی در طول دورههای طولانی مدت محدودیت کالری است و این وضعیت می تواند برای افرادی که قصد حفظ یا ساخت توده عضلانی را دارند، نگران کننده باشد.
چگونه می توان عوارض رژیم فستینگ را به حداقل رساند؟
برای به حداقل رساندن عوارض جانبی رژیم فستینگ یا روزه داری، باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- در طول دوره های روزه داری به اندازه کافی هیدراته بمانید.
- در دورههای مجاز برای مصرف غذا، روی غذاهای غنی از مواد مغذی تمرکز کنید.
- به نشانه های گرسنگی و سیری بدن خود گوش دهید.
- برای حفظ توده عضلانی به فعالیت بدنی منظم بپردازید.
منبع: healthyrecipe.ir
:: موضوعات مرتبط:
ورزش و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1